-
“Que ningú no ho dubti: farem tot el possible perquè amb aquesta privatització total no es carreguin la tarifa social” ha assegurat el regidor socialista
Al mandat anterior, l’Ajuntament de Barcelona va aprovar la privatització parcial de Serveis Funeraris de Barcelona (SFB). “La ciutat conservava el 15% de les accions, fet que possibilitava mantenir un control en un àmbit d’una enorme sensibilitat social, garantir un funcionament adequat pels interessos dels barcelonins, exercir un control sobre la política tarifària, que ara es perdrà, i que existís la capacitat d’estar informat permanentment de tot allò que afectés a aquest servei”, ha explicat el president del Grup Municipal Socialista (GMS), Jordi Martí. Una influència que l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha decidit avui perdre i vendre’s. “Després de l’anunci de privatització de BSM, i de nou amb el suport del PP, Trias ens anuncia ara que privatitza SFB”, ha assegurat Martí. “Sense aquest 15%”, ha alertat, “els preus de SFB s’encariran. Però que ningú no ho dubti: farem tot el possible perquè no es carreguin la tarifa social al privatitzar aquest servei”. Una privatització, ha dit el regidor socialista, “que suposa un nou atac a la solvència municipal: la única explicació que té una privatització és la necessitat de líquid. Existeix aquesta necessitat? On aniran aquests diners?”.
“Des del GMS exigirem al Govern que es compleixin tots els acords contemplats en la venda, sobre tot aquells que fan referència a la tarifació social. Estudiarem a fons l’expedient i proposarem mesures de control perquè es respectin tots els acords”, ha anunciat el regidor. “Portem temps denunciant-ho, i un cop més ho alerto: Trias segueix privatitzant Barcelona”, ha conclòs.
Com President del comitè d’ empresa de SFB et puc ben assegurar que farem tot el possible per evitar-ho. Fa un any i mitg només que ha acabat l anterior operació i ja hi tornen, això no hi ha qui ho aguanti. Que passa amb tots els acords i compromisos amb la plantilla?, i amb la ciutat?, en parlem?
No entenem el que es vol fer. Vendre instalacions? atorgar la seva explotacio? Moltes ciutats europees tenen serveis funeraris privats, alguns exploten instalacions municipals. No passa el mateix a Barcelona? Garantir la tarifa social i la competencia, seria la tasca prioritaria de l’Ajuntament. El pijor son els monopolis i